Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

Ongezond gebit afknapper nummer 1

 

Nederlanders vinden hun gebit ontzettend belangrijk, belangrijker zelfs dan het haar en de kleding. Een ongezond gebit vormt dan ook de grootst mogelijke afknapper bij een eerste date, gevolgd door een slechte adem. Dat blijkt uit het Nationale Tandenpoetsonderzoek van Oral-B.

Ondanks de waarde die Nederlanders hechten aan hun gebit, blijkt echter ook dat Nederlanders hun gebit lang niet zo goed verzorgen als ze eigenlijk zouden willen. "Je zorgt goed voor je mond wanneer je op die gebieden let waar tandartsen het meest op controleren: gaatjes, tandvlees, tandplak, gevoelige tanden, tandsteen, de kleur van je tanden en je adem. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders dit in grote lijnen wel weten, maar dat blijkt niet uit hun gedrag", aldus Raquel Smolders, woordvoerder van Oral-B.

De meeste Nederlanders (63%) vinden dat ze beter voor hun gebit moeten en kunnen zorgen. Maar liefst 54% van de Nederlanders slaat het tandenpoetsen wel eens over, en een op de vijf Nederlanders poetst hooguit één keer per dag zijn tanden. Nederlanders proberen vooral een onfrisse adem, gaatjes en tandplak te voorkomen. De andere gebieden waar tandartsen het meest op controleren - tandvlees, gevoelige tanden, tandsteen en verkleuringen - krijgen echter minder aandacht.

Dat gebitsverzorging van Nederlanders te wensen over laat staat in schril contrast met de waarde die Nederlanders hechten aan hun gebit. Nederlanders vinden een frisse adem en een mooi gebit het allerbelangrijkste als het gaat om hun uiterlijk (beide 81%). Ook vinden Nederlanders een kunstgebit het ergste aan ouder worden. Erger zelfs dan haaruitval of grijze haren.

Een goed gebit is mede belangrijk omdat het je een grote voorsprong geeft op mensen met een slecht gebit, blijkt uit het onderzoek. Zo vindt 82% van de Nederlanders dat een gezond en mooi gebit je zelfverzekerdheid vergroot. Ook vormt het een pluspunt bij sollicitaties, vindt 80% van de respondenten. Maar liefst 69% vindt een gezond gebit sexy! Dat geldt niet voor etensresten tussen onze tanden. Praktisch alle Nederlanders worder er graag op geattendeerd als dit bij hen het geval is. Ook wanneer Nederlanders een onfrisse adem hebben, ontvangen ze graag een subtiele opmerking of seintje.