Bosman Venlo - Venlo

Natuurlijk het beste, dus Nederlands maatwerk!

Zilveren Kruis: patiënt betaalt verschil aangevraagd bedrag en vergoedingsbedrag

7 april 2017 - Het door de Branchevereniging Tandtechniek ingestelde Meldpunt Zorgsignalen ontving het signaal dat na Delta Lloyd ook verzekeraar Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea, de patiënt erop wijst dat het verschil tussen het aangevraagde bedrag en het bedrag dat de verzekeraar vergoed voor rekening komt van de patiënt. Dit blijkt uit een kopie van het schrijven van Zilveren Kruis.

Deze benaderingswijze geeft de patiënt in voorkomende gevallen waar door de verzekeraar een te laag dekkingsbedrag wordt gehanteerd om de meerkosten tandtechniek van de door de tandarts en tandtechnicus vastgestelde eerste keus behandeling met eerste keus materialen te dekken het verschil zelf te laten betalen.
Natuurlijk zou het te verkiezen zijn dat het gemaximeerde bedrag dat de verzekeraar hanteert hoger zou zijn, maar acceptatie en informatie over de mogelijkheid van bijbetalen van meerkosten tandtechniek door de patiënt geeft in ieder geval de optie om voor een eerste keus behandeling en materialen te gaan.

Bron: Tandtechnisch Magazine.

Ga terug