Tandtechnisch Laboratorium Broertjes - Haarlem

Natuurlijk het beste, dus Nederlands maatwerk! 

Kroon en brugwerk

Kroon
Wanneer een tand of kies is afgebroken is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te doen zien. Een kroon is eigenlijk niets meer dan een kapje dat over een afgeslepen tand of kies past. Kronen zijn beschikbaar in vele soorten materialen, bijvoorbeeld metaal of porselein of een combinatie hiervan. Laat u goed voorlichten over de vele mogelijkheden van kroon en brugwerk en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

kroon en brugwerk kosten 

Brug
Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en). Een brug kan – naast het verfraaien van uw gebit – ook nodig zijn om te voorkomen dat uw tanden scheef gaan staan.

Player komt hier

Vergoeding kroon- en brugwerk
Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt de behandeling van kroon en brugwerk vergoed. In de meeste gevallen zult u echter een deel moeten bijbetalen. Informeer vrijblijvend naar de financieringsmogelijkheden.

Vervanging
Een kwalitatief goede kroon kan zeker vijf jaar meegaan. Het loont dus om te investeren in goed materiaal van uw kroon en brugwerk. Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, of de kleur van uw gebit verandert en dan kan vervanging nodig zijn.

Controle
Ga daarom regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie. Dat is wel zo vertrouwd. Steeds vaker stuurt de tandarts u langs het tandtechnisch laboratorium. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte Materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan altijd de herkomst gecontroleerd worden en weet u waarvoor u betaald. Vraag hierom bij uw tandarts.

Recht op kopienota tandtechniek 
Tevens heeft u als patiënt het recht om gespecificeerd te weten wat de kosten zijn die voor uw behandeling in rekening worden gebracht. Zowel van de kosten van de tandarts als die van het tandtechnisch laboratorium. 

De tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek verstrekken uw tandarts desgevraagd twee exemplaren van hun gespecificeerde rekening. Eén voor de tandarts en één voor u, de patiënt. Vraag om deze kopienota tandtechniek bij uw tandarts.

Player komt hier

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mailbericht via het Contact-menu.