Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

Valse verklaringen Chinese tandtechniek importeur McZahn

 

De uit China importerende McZahn-keten is door de Duitse autoriteiten beschuldigd van fraude en vervalsing van documenten. Door de handelswijze van het bedrijf zou de Staatskas voor Euro 860.000 benadeeld hebben. Tevens wordt het bedrijf beschuldigd van het feit dat het tandtechnische producten met vervalste verklaringen heeft verkocht.

Op dinsdag 12 augustus zijn ondermeer de drie privé-woningen van de directeuren van de Duitse McZahn-keten doorzocht. Bij deze actie waren 30 politie-agenten en zeven medewerkers van het Openbaar Ministerie betrokken. Bij de inval zijn enkele tientallen dozen van de dossiers, correspondentie en harde schijven in beslag genomen.

Onderzoeksrechter Wolf-Tillmann sluit gevaar voor de gezondheid van de duizenden McZahn patiënten niet uit. Enkele maanden geleden liep een 73-jarige vrouw in Amerika een loodvergiftiging op via een uit China geïmporteerd werk.

Op vervalsing van documenten en boekhoudkundige fraude staan in Duitsland straffen van vijf tot tien jaar gevangenis. McZahn is niet de eerste onderneming die vanwege gesjoemel met uit China geïmporteerde werkstukken de belangstelling van de autoriteiten heeft. Drie managers van het importbedrijf Globudent werden in 2004 hiervoor veroordeeld.