Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Slider gebit 1

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

Slider gebit 3

Wat is een tandtechnicus?

Een tandtechnicus is een vakman- of vrouw die in opdracht van de tandarts voor de patiënt op maat gemaakte medische hulpmiddelen maakt die het gebit corrigeren, ondersteunen of vervangen.

Player komt hier

Medische hulpmiddelen?

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kronen, bruggen, beugels, implantaten en prothesen. Omdat ieder mens anders is, is ieder werkstuk ook anders. Uw gebit is een belangrijk onderdeel van uw gezicht. Daar wilt u alleen het beste voor. Daarom werkt uw tandarts ook nauw samen met de tandtechnicus.

De tandtechnicus maakt steeds vaker gebruik van digitale fotografie en high-tech cadcam-technieken om tanden en kiezen te ontwerpen. Steeds vaker stuurt de tandarts de patiënt langs de tandtechnicus. Bijvoorbeeld om een goed beeld van uw mondsituatie te krjigen, kleur te bepalen of uw wensen door te spreken.

Verklaring van overeenstemming

De Branchevereniging Tandtechniek is van mening dat de patiënt recht heeft om te weten wat er aan materialen in zijn of haar mond gaat. Daarom verstrekken de tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek desgevraagd aan de tandarts een verklaring van overeenstemming. Hierin staan alle gebruikte materialen vermeld. Vraag hierom bij uw tandarts.

Player komt hier