Tandtechnisch Laboratorium Klein en Bonhof - Santpoort-Noord

Natuurlijk het beste, dus Nederlands maatwerk! 

Implantaten

Wat zijn implantaten? Een implantaat is een vervanging van de wortel die in het kaakbot wordt geplaatst. Implantologie is een relatief nieuwe technologie in de tandtechniek en tandheelkunde. Dankzij deze technologie kan de tandarts nu vrijwel altijd gebitsprotheses, kronen en bruggen plaatsen. Ook als andere oplossingen faalden. Er is een grote variëteit aan implantaat systemen op de markt. Laat u goed voorlichten over de vele mogelijkheden en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

Player komt hier
 

Vergoeding implantaten
Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt de behandeling met implantaten vergoed. In de meeste gevallen zult u echter een deel moeten bijbetalen.

Vervanging
Een geplaatst implantaat moet uw leven lang mee gaan. Dit in tegenstelling tot de hierop geplaatste tandtechniek zoals gebitsprotheses en kroon- en brugwerk.

Hoe verloopt de behandeling met implantaten?
Twee manieren van inbrengen. 
1. Het implantaat is zichtbaar in de mond (steekt door het tandvlees heen). De tandarts hoeft bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese het tandvlees niet meer open te maken.

2. Het implantaat wordt na het inbrengen helemaal onder het tandvlees opgesloten. Deze aanpak bezorgt minder napijn. Bovendien is er minder kans op infectie. Het tandvlees wordt bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese opnieuw opengemaakt.

Uw tandarts of kaakchirurg overlegt met u welke aanpak in uw situatie de beste is.
implantaten behandeling 

 Stap 1. Eerst krijgt u een plaatselijke verdoving rond de plaats waar het implantaat komt.
 Stap 2. Daarna wordt het tandvlees op de plek waar het implantaat moet komen losgemaakt.
 Stap 3. Dan wordt een gaatje in het kaakbot geboord.

implantaten kosten 


 Stap 4. Daarin wordt het implantaat geschroefd of getikt.
 Stap 5. Het tandvlees wordt vervolgens gehecht. 

Als u meer dan één implantaat nodig heeft, worden deze vrijwel altijd tijdens dezelfde behandeling ingebracht. (Bron: Ivoren Kruis)

Controle
Ga regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie en uw implantaten. Dat is wel zo vertrouwd. Steeds vaker stuurt de tandarts u langs het tandtechnisch laboratorium. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan altijd de herkomst gecontroleerd worden en weet u waarvoor u betaald. Vraag hierom bij uw tandarts. 

Recht op kopienota tandtechniek 
Tevens heeft u als patiënt het recht om gespecificeerd te weten wat de kosten zijn die voor uw behandeling in rekening worden gebracht. Zowel van de kosten van de tandarts als die van het tandtechnisch laboratorium. 

De tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek verstrekken uw tandarts desgevraagd twee exemplaren van hun gespecificeerde rekening. Eén voor de tandarts en één voor u, de patiënt. Vraag om deze kopienota tandtechniek bij uw tandarts.

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mailbericht via het Contact-menu.