Tandtechnisch Laboratorium Klein en Bonhof - Santpoort-Noord

Natuurlijk het beste, dus Nederlands maatwerk! 

Mondzorgalliantie: mondkapjesadvies voor patiënten vervalt per 26 juni 2021

25 juni 2021 - Vanaf zaterdag 26 juni 2021 komt het dringende advies van de Mondzorgalliantie om patiënten en bezoekers van de mondzorgpraktijk een mondkapje te laten dragen te vervallen. Op dezelfde dag vervalt bijna overal de verplichting om een mondkapje te dragen. Ook medewerkers hoeven buiten de behandelingen om geen mondkapjes meer op. 

Ondanks het vervallen van het advies kunnen praktijken alsnog besluiten bezoekers te vragen een mondkapje te dragen. Dat kan bijvoorbeeld als het moeilijk is om 1,5 meter afstand te houden. Het betrof een advies van de Mondzorgalliante, dus een mondzorgpraktijk mocht én mag zelf bepalen of ze patiënten (al dan niet dringend) adviseert om een mondneusmasker op te zetten. 

Voor mondzorgverleners blijft gelden dat ze bij patiëntencontact met een afstand kleiner dan 1,5 meter een chirurgisch mondneusmasker type II/R, of chirurgisch mondneusmasker type II in combinatie met een gezichtsscherm moeten dragen. De mondneusmaskers moeten na elke patiënt vervangen worden, en het gezichtsscherm moet dan gereinigd worden.

 

Bron: Tandtechnisch Magazine.

Ga terug