Baarns Tandtechnisch Laboratorium

Natuurlijk het beste, dus Nederlands maatwerk! 

Baarns TTL - Maatschappelijk betrokken

In mei 2007 zijn wij met de Stichting Nkoilale meegereisd naar Kenia, specifiek naar het gebied van de Masaï. Kenia is één van de armste landen ter wereld. Meer dan de helft van de bevolking moet leven van nog geen euro per dag. Vooral in het zuiden, het gebied van de Masaï, is veel armoede. Hier ligt Nkoilale dat bestaat uit een aantal dorpjes waar zo’n 3000 vrouwen, mannen en kinderen wonen. Door gebrek aan schoon drinkwater en voedsel zijn de leefomstandigheden voor hen erbarmelijk. 

Tijdens deze reis zijn wij intensief bezig geweest met de voorbereidingen voor een waterproject. Ook hebben wij de gelegenheid gekregen om een school te bezoeken. Deze school krijgt ook ondersteuning vanuit de stichting Nkoilale. Tijdens ons bezoek zijn wij op de ingeslagen weg doorgegaan om de kinderen bewust te laten worden van hygiëne, met name het tandenpoetsen. Wij konden daar een kleine bijdrage aan leveren door poetsinstructies te geven. 

De tandenborstels hebben wij gekregen van de firma Arseus Dental Lab BV en tandartsen uit onze regio hebben de tandpasta voor ons ingezameld.

Een takje van de Kenia Greenheart boom wordt gebruikt als tandenborstel. 

Kinderen van de Nkoilale Primary School krijgen poetsinstructie. Gerealiseerde voorzieningen: waterpomp. 

Gerealiseerde voorzieningen: wasplaats.