TTL Kamphuis - Almelo

Natuurlijk het beste, dus Nederlands maatwerk! 

Vraag vrijblijvend info aan!

Klinisch prothesetechnicus (KPT-er)

Sinds 2006 heeft Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis een klinisch prothesetechnicus (kpt'er) in huis. In de afgelopen jaren heeft onze kpt'er al vele patienten naar tevredenheid behandeld op het gebied van een volledige gebitsprothese met of zonder implantaten.

Een klinisch prothesetechncius is een tandtechnicus die in opdracht van de tandarts alle of een deel van de handelingen bij de patiënt uitvoert bij het aanmeten van een volledige gebitsprothese. De verwijzende tandarts is eindverantwoordelijkheid en voert de eindcontrole uit.

De opleiding Klinisch Prothesetechnicus wordt verzorgd in een samenwerking tussen de Radboud Universiteit Nijmegen en het Instituut Vakopleiding Tandtechniek (IVT) aan de DHTA in Utrecht. Door de opleiding gezamenlijk te verzorgen is de kwaliteit van de opleiding gewaarborgd: alle aspecten die van belang zijn in de samenwerking tussen de technicus en tandarts komen ruimschoots aan bod.
Naast het tandtechnische deel zijn hygiene, desinfectie en de communicatie met de patient belangrijke onderdelen van de opleiding. Analytisch en genuanceerd denken zijn belangrijke aspecten bij het zoeken naar oplossingen voor de problemen van de edentate client.

Steeds meer tandartsen, waar wij het prothesewerk voor vervaardigen, kiezen ervoor om ook de behandeling niet meer zelf uit te voeren, maar gebruik te maken van onze dienst. Wij beschikken daartoe in ons laboratorium over twee ingerichte behandelkamers. Het geeft de tandarts de mogelijkheid om zijn/haar spaarzame tijd aan andere facetten van de tandheelkunde te besteden en van clienten vernemen wij dat zij het als zeer prettig ervaren om behandeld te worden door diegene die tevens de prothese vervaardigt.

Voor de vervaardiging van uw prothese moeten diverse fases worden doorlopen. Omdat de klinisch prothesetechnicus doorgaans in het lab aanwezig is, is het gebruikelijk dat de patiënt naar het laboratorium toekomt.

[[LoadSnippet? &name=`LoadVideo` &id=`50`]]

Voor tandartsen: kpt-er in uw tandartspraktijk
Deze dienst bieden wij tandartsen aan tegen een zeer interessant tarief. Is de afstand naar ons laboratorium te groot voor uw patiënten dan bestaat er tevens de mogelijkheid om de kpt'er op bepaalde dagdelen in uw praktijk te laten werken. 

Mocht u geïnteresseerd zijn in de diensten die wij u kunnen leveren op het gebied van Klinische Prothesetechniek of wilt u kennis maken met onze klinisch prothesetechnicus? Bel 0546-812 562 of neem contact op via het contactformulier