Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

Kosten van uw nieuwe kunstgebit (ook wel gebitsprothese)2 april 2014 - Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Hierdoor bent u automatisch verzekerd voor een nieuwe gebitsprothese. Ook in 2014 krijgt u hierdoor het grootste deel van de kosten van een nieuw kunstgebit vergoed. Uw volledig kunstgebit wordt vergoed voor 75%, het resterende deel van 25% moet u zelf betalen. 

Eigen risico en eigen bijdrage
Het zorgstelsel in Nederland kent onder meer het systeem van ‘eigen risico’ en ‘eigen bijdrage’. Iedereen die zorg nodig heeft uit de basisverzekering krijgt met het eigen risico te maken. Daar bovenop heeft u in sommige gevallen te maken met een ‘eigen bijdrage’. 

Wettelijk eigen risico en gebitsprothese
Het wettelijk eigen risico wordt jaarlijks vastgesteld. Voor 2014 bedraag het eigen risico € 360,--. Dit houdt in dat u van alle zorgdeclaraties (dus niet alleen die van de gebitsprothese) in een jaar de eerste € 360,-- zelf moet betalen voordat de zorgverzekeraar kosten gaat vergoeden. Dit eigen risico is voor iedereen verplicht. 

Eigen bijdrage en volledige gebitsprothese
In sommige gevallen moet u een eigen bijdrage betalen. Deze eigen bijdrage is dat deel van de rekening dat u zelf moet betalen. Voor een volledige gebitsprothese bestaat bijvoorbeeld een wettelijke eigen bijdrage van 25%. Deze wettelijke eigen bijdrage kan eventueel (gedeeltelijk) vergoed worden uit een aanvullende verzekering of een speciaal tandartskosten-pakket als Ixorg. 

Al zorgkosten gemaakt?
Heeft u dit jaar al zorgkosten gemaakt? Dan is het mogelijk dat u de € 360,-- eigen risico al heeft betaald. U hoeft dan alleen nog in voorkomende gevallen de eigen bijdrage te betalen. 

Ga terug