Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

De Kracht van de Mond

De Kracht van de Mond - Say Cheese!

Van 9 oktober 2010 tot en met 3 april 2011 presenteert Museum Boerhaave Say Cheese! De kracht van de mond. Het museum organiseert deze tentoonstelling over de mond en mondzorg van vroeger en nu samen met het Ivoren Kruis, in het kader van hun 100-jarig bestaan.

Tentoonstelling

Say Cheese! laat zien hoe de gezondheid van de mond zeker de laatste 100 jaar razendsnel is verbeterd. Van een ivoren kunstgebit tot de modernste implantaten. Rijk geillustreerde kinderboeken vertelden vroeger al dat je je gebit goed moest verzorgen. En wist je dat er vroeger ook al tandpastareclame gemaakt werd? Ook persoonlijke ervaring staat centraal. Poetste Napoleon zijn tanden? Had een dertienjarig meisje in 1910 een tandenborstel? Wat gebruikt de tandars anno 2010 voor instrumenten om naar je gebit te kijken?

Bezoekers worden verwelkomd door zingende monden. Historische voorwerpen, films en interactives tonen hoe belangrijk onze mond voor ons is. Maak een foto van je mooiste lach en hoor wat Darwin hierover te zeggen had. Stap in de kiss corner en leer hoe je de perfecte kus kan geven. Is je gebit wel lekker schoon en fris? Check het met de nieuwste technische spullen. Of heb je altijd al tandarts willen zijn? Dan is nu je kans, want op de tentoonstelling kun je zelf een rotte kies boren.

Doelgroepen en activiteiten

De tentoonstelling biedt voor ieder wat wils. Van een uitstapje met het hele gezin tot en met de wetenschappelijk geinteresseerde tandarts, tandtechnicus en mondhygieniste. Bij Say Cheese! verschijnt een attractief programma voor het onderwijs, met een praktische les van een mondhygieniste aan de behandelstoel en een kijktocht door de tentoonstelling. Het programma is geschikt voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

www.museumboerhaave.nl

 

Ga terug