Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

Achmea verzekeringen geven minder tandartsdekking

 

Verzekeraar Achmea heeft sinds enkele maanden een vergoedingsbeleid waarin de tandarts en de met hem of haar samenwerkende tandtechnicus gedwongen wordt te werken met imitatie-materialen. Dit blijkt uit het artikel 'Achmea dwingt tot gebruik imitatie-materialen, Aantasting professionele autonomie tandarts en tandtechnicus' uit de augustus/september-editie van het Tandtechnisch Magazine.

 

Hiermee gaat verzekeraar Achmea op de stoel zitten van de tandarts en de tandtechnicus. Als patiënt heeft u slechts de mogelijkheid om de gehele behandeling zelf te betalen of genoegen te nemen met een behandeling die niet de eerste keus is van de behandelaars.

In de ogen van de Branchevereniging Tandtechniek bewijst Achmea door het rigide hanteren van een gemiddeld maximumbedrag zonder oog te hebben voor de inhoudelijke argumenten om voor een bepaalde handeling te kiezen zichzelf en de patiënt geen dienst. U bent niet gemiddeld, maar uniek!

Uit reacties van diverse tandartsen blijkt dat alleen Achmea een dergelijk beleid hanteert en dat andere verzekeraars de door de tandarts gekozen beste behandeling gewoon vergoeden. Uw tandarts zal mogelijk in voorkomende gevallen de kosten voor de behandeling niet langer bij verzekeraar Achmea indienen maar rechtstreeks bij u declareren.

De Branchevereniging Tandtechniek en de site www.mijnmond.info adviseren u - indien mogelijk - een andere verzekeraar te zoeken.

 

 

Tandartsen op zwarte lijst RIBIZ
21-10-2009
 

Vanaf vandaag kan iedereen op internet nagaan welke zorgverleners geschorst zijn of uit hun beroep zijn gezet na een uitspraak van de tuchtrechter. Deze 'zwarte lijst' van zorgverleners is te bekijken op www.ribiz.nl.

Er staan acht personen met het beroep tandarts op deze lijst. Zes tandartsen hebben een doorhaling opgelegd gekregen door een tuchtcollege voor de gezondheidszorg. Het gaat om N.E.B.C.A. de Bels (laatst bekende woonplaats: België), J.E.C. van Bladel (Duitsland), W.B. Heersink (Zelhem), H.T. Kwee (Haarlem), S.H. Tan (Diemen), B.E. Verlinden (Leidschendam).

Twee personen staan vermeld in verband met een doorhaling op grond van een bevoegdheidsbeperking opgelegd door een rechter in het buitenland: H. Gaida (laatst bekende woonplaats: Bochum, Duitsland) en M.D. Toukhi (Hamburg, Duitsland).