Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

"Aanbevolen door tandartsen” blijkt vooral verkooppraatje11 februari 2021 - Hoewel reclames vaak suggereren dat tandartsen het ene merk boven het andere prefereren, heeft bijna driekwart van de Nederlandse tandartsen geen voorkeur voor een specifiek merk tandpasta. De meesten van hen vinden dat niet de tandpasta, maar goede poetstechnieken de belangrijkste bijdrage leveren aan een gezond gebit. Dit blijkt uit representatief onderzoek van beslist.nl dat 
Nederlandse tandartspraktijken vroeg naar hun voorkeuren op het gebied van tandenpoetsen.

Poetstechniek belangrijker dan tandpastamerk
Onder de tandartsen die wel een voorkeur hebben voor specifieke tandpasta, wordt het vaakst Sensodyne genoemd als beste merk. De manier van poetsen is volgens de meeste tandartsen belangrijker dan het gebruik van een specifiek tandpastamerk. Nederlandse tandartsen hebben hierbij een duidelijke voorkeur voor elektrisch poetsen: 80% van de ondervraagde praktijken raadt dit aan. Wel adviseren ruim 6 van de 10 tandartsen de opzetborstel binnen 3 maanden te vervangen. 

Ragen beste hulpmiddel, kindertandpasta zeer nuttig
Over het gebruik van ragers zijn tandartsen vrijwel unaniem: dit wordt namelijk door 98,2% van de tandartsen gezien als het beste aanvullende hulpmiddel op de dagelijkse poetsbeurt. Ook flossen (59,7%) wordt vaak aangeraden. Verder worden kindertandpasta’s door de meeste tandartsen als nuttig beschouwd; 89% van de ondervraagde tandartsen raadt het gebruik hiervan aan. Voor whitening- en met name charcoal-tandpasta’s geldt juist het tegenovergestelde. Het gebruik hiervan wordt door meer dan de helft van de ondervraagde tandartsen als schadelijk of zeer schadelijk ervaren.

Bron: Tandtechnisch Magazine.

Ga terug