Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

ixorg naast mondzorg nu ook voor fysiotherapie

19 oktober 2018 - ixorg, bekend als hét alternatief voor de aanvullende tandartsverzekering, is dat vanaf nu ook voor de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Met ixorg fysio bouwt de patiënt zelf een spaarpotje op waaruit de rekening voor de fysiotherapeut wordt betaald. Het geld dat aan het eind van het jaar overblijft, blijft van de patiënt. Daarnaast is hij verzekerd voor trauma’s en medisch noodzakelijke fysio na een ongeval. Daarvoor betaalt hij een deelnemersbijdrage. ixorg bestaat sinds 2013 en telt ruim 10.000 deelnemers.

Bij medisch noodzakelijke fysiotherapie als gevolg van een ongeval en bij ernstige blessures zoals botbreuken en spierscheuringen is de dekking maximaal twintig fysiotherapiebehandelingen tot € 750 per gebeurtenis per jaar en maximaal twee keer per jaar. Als deelnemers eventueel stoppen met ixorg, krijgen ze hun opgebouwde tegoed gewoon netjes uitgekeerd. 

Aanvullende verzekering niet altijd logisch
Toine Beljaars, directeur ixorg: “Steeds meer mensen merken dat een aanvullende verzekering niet altijd logisch is. Je bent namelijk sowieso die premie kwijt terwijl een flinke groep mensen jaar na jaar niets declareert op deze aanvullende verzekering. Dan is zelf een spaarpotje aanleggen voor eventuele tandartskosten of fysiotherapiekosten slimmer. Als je dan geen kosten hebt gemaakt, heb je die premie uitgespaard. Maar voor calamiteiten zoals schade aan je gebit door een val of een spierscheuring bij het sporten willen veel mensen toch verzekerd blijven. Tot wij er waren was dan de enige mogelijkheid om dan toch maar die aanvullende verzekering af te sluiten. Wij zijn de enige in Nederland die deze unieke combinatie – zelf sparen en calamiteiten verzekerd – voor mondzorg leveren. Nu dus ook voor fysiotherapie. Klanten van ons vroegen daar ook om. Vooral van de combi verwachten we veel. Kies je voor ixorg fysio dan kost het je maar één euro per maand extra om ook tot 10.000 euro verzekerd te zijn voor gebitsschade door een ongeval en dat maximaal twee keer per jaar.”

Naast de maandelijkse inleg in je eigen spaarpotje van minimaal 3 euro per deelnemer betaal je voor ixorg fysioeen maandelijkse deelnemersbijdrage van € 6,50. Elk volgend gezinslid betaalt € 5,50 per maand. 

Combi fysio & mondzorg is goedkoper
Combineert een patiënt ixorg mondzorg en ixorg fysio dan betaalt hij slechts € 7,50 per maand. En elk volgend gezinslid betaalt € 6,50 per maand, naast de maandelijkse minimale inleg van 5 euro in je spaarpotje. ixorg schiet een rekening voor mondzorg of fysiotherapie voor wanneer een patiënt nog onvoldoende budget heeft opgebouwd in zijn potje tot maximaal 240 euro en daarover hoeft geen rente te worden betaald.

Vrije tarieven, geen behandelquota
Met ixorg hanteert de fysiotherapeut zijn eigen (vrije) tarieven en is daarbij niet gebonden aan allerlei administratieve verplichtingen of behandelquota. Patiënten kunnen zich op ieder moment van het jaar aanmelden bij ixorg in plaats van alleen maar aan het eind van elk jaar.

 

Bron: Tandtechnisch Magazine.

Ga terug