Kies voor zekerheid!

Kies daarom voor een tandtechnisch laboratorium dat is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek

Welkom op Mijnmond.info!

Vind snel een tandtechnisch lab bij u in de buurt!

Op zoek naar een tandarts?

16 september 2014 - Het vinden van een tandarts bij u in de buurt is niet altijd even makkelijk. De beschikbaarheid van tandartsen lijkt al jaren een probleem. Zowel tandartsenorganisatie KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) als de ANT (Associatie Nederlandse Tandartsen) pleiten al jaren – tevergeefs -  voor een uitbreiding van het aantal tandartsopleidingsplaatsen.

Een dergelijk pleidooi lijkt niet zonder reden. Het aantal (full time) tandartsen neemt hoogstwaarschijnlijk af door een vergrijzend tandartsenbestand: tandartspraktijken worden gestaakt in verband met het met pensioen gaan van tandartsen zonder dat er een overnamekandidaat is. Ook de toename van het aantal vrouwen dat voor een tandartsenopleiding kiest helpt een tekort aan tandartsen niet. Vrouwelijke tandartsen blijken nog vaker dan hun mannelijke collega’s de neiging te hebben slechts part time het tandartsberoep te willen uitoefenen.

Omgekeerde route
Het tandtechnisch laboratorium en de tandtechnicus opereren steeds vaker meer in het zicht van de patiënt. Het is veel gebruikelijker dan ooit dat de tandarts de patiënt langs de tandtechnicus zijn tandtechnisch lab stuurt dan ooit. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen of anderszins de vele tandtechnische mogelijkheden te bespreken.
Doordat het tandtechnisch laboratorium of de tandtechnicus om de hoek steeds gekender is bij het publiek neemt het aantal spontane bezoeken aan het tandtechnisch lab toe. En hiermee ook de vraag aan de tandtechnicus of hij of zij in voorkomende gevallen een tandarts kent waar de patiënt terecht kan. Dit wordt ook wel de ‘omgekeerde route’ genoemd.

Op zoek naar een tandarts?
Bent u op zoek naar een tandarts? Wellicht kunt u sneller een tandarts vinden via het tandtechnisch laboratorium bij u in de buurt. Op deze site kunt u via de zoekmachine op de hoofdpagina gemakkelijk een tandtechnisch lab in uw postcode gebied vinden.


 
Bron: Tandtechnisch Magazine.

Ga terug